Wie is wie bij Brussels2030?

Wij werken met een klein operationeel team: co-opdrachthouders Jan Goossens en Fatima Zibouh en drie medewerkers, Maya GalleLaura Loute en Astrid Begenyeza.

De co-opdrachthouders

Jan Goossens

Jan Goossens werd in 2021 benoemd tot co-opdrachthouder van Brussels2030.  

Hij studeerde literatuur en filosofie in Antwerpen, Leuven en Londen. Hij was artistiek directeur van KVS in Brussel van 2001 tot 2016, en algemeen directeur van het Festival de Marseille van 2016 tot 2022.  Sinds 2015 is hij ook co-artistiek directeur van het festival Dream City in Tunis, samen met Selma en Sofiane Ouissi.  Jan Goossens werkt al meer dan twee decennia op de snijlijn van artistieke creatie en grootstedelijk samenleven, in Europa en in de ‘Global South’. 

Fatima Zibouh

Fatima Zibouh werd in januari 2023 benoemd tot co-opdrachthoudster van Brussels2030.  

Ze heeft een doctoraat in politieke en sociale wetenschappen. Ze combineert deze opdracht met haar functie als expert inzake diversiteit en inclusie bij Actiris. Daarnaast is ze betrokken bij de Brusselse civiele maatschappij rond interculturele dialoog en participatieve democratie. 

De stafmedewerkers

Maya Galle

Maya werkt graag aan verbindende projecten. Ze bouwde jaren bruggen als publiekmedewerker bij KVS, trok mee aan de kar van vier Zinnekeparades en tal van andere socio-culturele en artistieke initiatieven. Bij Brussels2030 staat ze in voor de operationele werking. 

Laura Loute

Laura heeft een Master in Meertalige communicatie en Internationale betrekkingen van de ULB en heeft bijgedragen tot de organisatie van artistieke evenementen en het beheer van talrijke culturele projecten in kleine en grote structuren in Brussel en Frankrijk. Ze is voornamelijk bezig met het administratieve beheer van Brussels2030. 

Astrid Begenyeza

Astrid heeft een Master in Public Relations van het IHECS. Sinds 2019 is ze betrokken bij Rebel, een feministisch collectief in de elektronische muzieksector in Brussel. Bij Brussels2030 is ze bezig met de participatie- en co-creatieprojecten This is Us.This is Brussels en Speak Up Brussels!

De reflectiekamer

Olivier AlsteensSammy BalojiSigrid BoussetEric Corijn
Joachim DeclerckBernard FoccroulleNadia HadadGrégory Laurent
Loredana MarchiJoanna MaycockDavid MurgiaIbrahim Ouassari
Séverine ProvostLouma SalaméFrançois SchuitenMichel Steyaert
Karlien VanhoonackerDavid Van ReybrouckMarie Umuhoza 

De raad van bestuur

Eric Corijn
Co-voorzitter

Asma Mettioui
Secretaris

Danny Opdebeeck
Penningmeester

Françoise Tulkens
Co-voorzitster

Blijf op de hoogte ↯
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Door op verzenden te klikken, gaat u ermee akkoord uw e-mailadres te delen met Brussels 2030 en Mailchimp om updates en andere e-mails van Brussels 2030 te ontvangen. Gebruik de unsubscribe link in deze emails om u op elk moment af te melden.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close