Brussels2030 is op zoek naar 100 jongeren tussen 15 en 30 jaar om mee te werken aan het programma voor de kandidatuur van Brussel als culturele hoofdstad van Europa.

Oproep: Stel je kandidaat voor de Youth Coalition van Brussels 2030

40% van de Brusselse bevolking is jonger dan 30 jaar. Deze jongeren zullen een sleutelrol spelen in het Brussel van 2030! Daarom roepen we de jongeren van Brussel op om de Youth Coalition deel te nemen.

We zoeken 100 gepassioneerde en geëngageerde jongeren om aan de slag te gaan met de 1.000 vragen van heel diverse Brusselse jongeren die we verzamelen tegen het einde van de zomer van 2023.

Wat is de Youth Coalition?

De Youth Coalition maakt deel uit van het “Co-creatie”-project van Brussel2030, de kandidatuur van Brussel voor de titel van culturele hoofdstad van Europa in 2030, en meer bepaald van het project Speak Up Brussels! Het doel van dit initiatief is de vragen van de Brusselse jongeren over de toekomst van hun stad te verzamelen om ze te bespreken in het Brussels Parlement en te vertalen naar een voorstel van inhoudelijk programma. Dit wordt vervolgens gebruikt als basis voor de kandidatuur van Brussels2030.

Sinds februari 2023 verzamelen we deze vragen aan de toekomst via een platform en workshop-debatten die de zorgen, maar ook de hoop van jongeren naar voren brengen: politiegeweld, klimaat, veiligheid in de openbare ruimte, toegang tot huisvesting, onderwijs, stijgende prijzen, enz.

Deze oproep is een uitnodiging aan Brusselse jongeren, in het bijzonder aan hen die van hun stad houden en graag hun bijdrage leveren tot verandering van hun stad die hen nauw aan het hart ligt. Gedurende drie dagen zullen we nadenken, debatteren, dromen en bouwen aan onze visie voor Brussels2030.

Welke jongeren zoeken we?

We willen verschillende stemmen bereiken, jongeren met verschillende achtergronden en levenservaringen in Brussel, om te streven naar territoriale, culturele, sociale, leeftijds- en genderdiversiteit.

Criteria voor deelname: Wonen in één van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Tussen 15 en 30 jaar oud zijn, Betrokken zijn bij Brussel (via een vereniging, school, buurt, beweging of een ander project), Geen politiek mandaat hebben.

Praktische details

  • Wanneer? 9, 10 en 24 september 2023 van 9u30 tot 16u30.
  • Waar: Brussels Parlement – Lombardstraat 69, 1000 Brussel
  • Wij bieden een vrijwilligersvergoeding aan van 40 euro/dag

Hoe deelnemen?

Hoe deelnemen?

  • Deelnemen aan het Speak Up platform “Wat zijn jouw verwachtingen voor Brussel in 2030?” Stel je vraag op ons online platform. Welke kwestie ligt je na aan het hart ? Het is heel eenvoudig! Schrijf je in op het platform, stel je vraag en presenteer een positief scenario (wat je hoopt dat er in 2030 gebeurt) en een negatief scenario (wat je vreest dat er zal gebeuren). > https://brussels2030.citizenlab.co/nl-BE/projects/brusselsfuture2030
  • Schrijf een korte begeleidende brief of maak een korte video waarin je vertelt waarom je wilt deelnemen aan de Youth Coalition. We willen jouw ideeën, voorstellen en visie op de toekomst van Brussel in 2030 heel graag horen.
  • Stuur een e-mail naar Astrid Begenyeza astrid.begenyeza@brussels2030.be met je voornaam, achternaam, leeftijd, gemeente, e-mail, telefoonnummer, de link naar je vraag op het platform en de brief of video via WeTransfer.

De selectie wordt gemaakt door een jury op basis van de per e-mail ontvangen kandidaturen en houdt rekening met de territoriale, culturele en sociale diversiteit, leeftijd en geslacht.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt en om andere jonge stemmen te mobiliseren om deel te nemen aan dit geweldige project! Dit is een uitgelezen kans om geëngageerde jongeren uit het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest te ontmoeten!

Blijf op de hoogte ↯
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Door op verzenden te klikken, gaat u ermee akkoord uw e-mailadres te delen met Brussels 2030 en Mailchimp om updates en andere e-mails van Brussels 2030 te ontvangen. Gebruik de unsubscribe link in deze emails om u op elk moment af te melden.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close