Update #18: Hoe zien de Brusselse jongeren hun toekomst in 2030? Speak Up Brussels! geeft de volwassenen van morgen een stem!

Speak Up Brussels! is een uitnodiging aan alle Brusselse jongeren van 15 tot 30 jaar en alle jeugdorganisaties (verenigingen, scholen, academies, collectieven, sportcentra) die rechtstreeks met hen samenwerken om hun stem te laten horen over de toekomst van hun stad in 2030.

In het kader van het kandidatuur van Brussel om in 2030 Culturele Hoofdstad van Europa te worden, stelden wij ons de volgende vragen: Hoe maak je van ons stadsproject een co-creatieproject? Hoe kunnen we de participatie van de Brusselse jeugd (en heel Brussel) in ons traject verankeren, zodat Brussels2030 een inclusief project blijft dat vooral door de inwoners van de stad wordt aangestuurd en niet enkel door haar culturele en politieke instellingen?

Brussel wordt elk jaar jonger, en geen enkel ander gewest heeft zoveel jongeren als Brussel! 40% van de hoofdstedelijke bevolking is jonger dan 30 jaar. Daarom zal het project ‘Speak Up Brussels!’ de Brusselse jeugd ontmoeten om inzicht te krijgen in hun verwachtingen en ambities voor hun stad in 2030. Waar hopen ze op? Waar zijn ze bang voor? Hoe denken ze het te bereiken of te vermijden?

Om deel te nemen aan het project Brussel2030 lanceren we een platform waarop jongeren zich kunnen uiten: http://www.brussels2030.be/speakup

We willen ook iedereen die rechtstreeks met jongeren in Brussel werkt – scholen, sportcentra, academies, jeugdcentra, collectieven, culturele en sociale organisaties – uitnodigen om deel te nemen aan Speak Up Brussels! Hoe kun je dit doen? Door jongeren rechtstreeks naar ons platform door te verwijzen, of door onze workshops Speak Up Brussels! op te zetten. Daardoor kunnen jongeren zichzelf in de toekomst van hun stad projecteren.

Restez au courant ↯
Abonnez-vous

En cliquant sur envoyer, vous acceptez de partager votre adresse e-mail avec Brussels2030 et Mailchimp pour recevoir des mises à jour et d’autres e-mails de Brussels2030. Utilisez le lien en bas du courriel pour vous désinscrire à tout moment.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close