Update #15: Rondetafelgesprekken met 19 musea

© Gevel van het Autrique Huis, emblematisch gebouw van de Art nouveau architectuur 

Wij blijven heel Brussel informeren en samenbrengen voor een gemeenschappelijk stadsproject! 

In november hebben we 25 vertegenwoordigers van 19 musea ontmoet en besproken hoe we samen aan ons kandidatuur kunnen werken. In drie ronde tafels presenteerden we onze visie voor 2030, blikten we terug op de Summer Assembly en de activiteiten van de zomer en vroegen we musea naar hun betrokkenheid bij het B2030-project. Naast ons algemene werk richtten wij ons telkens op een hoofdthema van ons project. 

Op woensdag 9/11 werden we ontvangen in het Autrique-huis in Schaarbeek en wisselden we met La Centrale, CIVA, KBR, Wiels, Trainworld, Design Museum en uit en  Kanal onze visies op de Toekomstplekken en dachten we na over wat het Brussels grondgebied ons tegen 2030 kan bieden. 

Op donderdag 10/11 ontving het AMVB – Archief en Museum voor het Vlaams Leven te Brussel ons met het Huis van de Europese geschiedenis, Museum van Elsene, Bozar, Coudenberg, Horta Museum, en Erasmushuis en Begijnhof en hebben gepraten over de betekenis van Europa voor de musea en over de Europese kant van ons project. 

Op dinsdag 15/11 ontving het Huis van Culturen en sociale samenhang van Sint-Jans-Molenbeek ons evenals het Art & Marges Museum, Bozar, Nationaal Museum van de Weerstand, Wiels, Design Museum, en de plantentuin Massart van de ULB om dieper in te gaan op de betrokkenheid van Brusselse jongeren bij onze kandidatuur. 

Bedankt aan alle aanwezige musea en BrusselsMuseums ! 

Blijf op de hoogte ↯
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Door op verzenden te klikken, gaat u ermee akkoord uw e-mailadres te delen met Brussels 2030 en Mailchimp om updates en andere e-mails van Brussels 2030 te ontvangen. Gebruik de unsubscribe link in deze emails om u op elk moment af te melden.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close