Kom naar de Brussels2030 Summer Assembly 2023
28 juni – 2 juli 2023, Hallen van Schaarbeek

Wat is jouw droom voor Brussel?

Een democratischer, groener, inclusiever en zorgzamer Brussel.
Met cultuur in het hart.
Ja, voor ons ligt het decennium van alle uitdagingen.

Hoe kunnen we nieuwe vormen van sociale cohesie creëren? Hoe kunnen we de klimaatverandering het hoofd bieden? Hoe verhouden de artistieke en culturele sector zich tot deze veranderingen? Hoe kunnen we de grote projecten van de regio en de stad herdenken in termen van superdiversiteit, gelijkheid, duurzaamheid, mobiliteit? Hoe kunnen we de stad ten goede veranderen? De kernwoorden zijn verandering en transitie!

Met deze Summer Assembly nodigt Brussels2030 – onder leiding van Jan Goossens en Fatima Zibouh – het maatschappelijk middenveld, kunst, cultuur, wetenschap en de verscheidenheid aan actoren die deze stad maken uit om Brussel te helpen voorbereiden om Europese Culturele Hoofdstad 2030 te worden. De Brussels2030 Summer Assembly wordt georganiseerd in Les Halles, van woensdag 28 juni tot zondag 2 juli 2023. De bedoeling is een ruimte te bieden waar verschillende stedelijke actoren elkaar kunnen inspireren en processen van collaboratief stadsmaken op gang kunnen brengen.

Wilt u bijdragen aan een democratischer, groener, inclusiever en zorgzamer Brussel, met cultuur in het hart? Wilt u meeschrijven aan ons verhaal? Wilt u uw ervaringen en/of ambities delen?

Wees welkom!

De Brussels2030 Summer Assembly is een van de eerste stappen in de voorbereiding van de kandidatuur van Brussel als Culturele Hoofdstad van Europa in 2030. De week wordt georganiseerd door Brussels2030 in nauwe samenwerking met Réseau des Arts Bruxelles-Brussels Kunsten Overleg (RAB-BKO), Vrije Universiteit Brussel (VUB), Université Libre de Bruxelles (ULB), weKONEKT.brussels, Brussels Academy, Brussels Studies Institute (BSI), Les Halles de Schaerbeek, Maison Des Arts, De Kriekelaar.

Blijf op de hoogte ↯
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Door op verzenden te klikken, gaat u ermee akkoord uw e-mailadres te delen met Brussels 2030 en Mailchimp om updates en andere e-mails van Brussels 2030 te ontvangen. Gebruik de unsubscribe link in deze emails om u op elk moment af te melden.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close