Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vrij op 8 mei

8 mei 🕑 20:00 - 22:15

€10

« Alle Evenementen

Vrij op 8 mei

Samen met Théâtre National herdenkt KVS het verzet tegen het fascisme. Een avond met interventies van o.a. theatermaker en schrijver Martha Balthazar, muzikant Tcha Limberger en doctor in de rechten, Holocaust-overlever en jazzpianist Simon Gronowski.

Verzet begint met het stellen van een vraag, wist de wijze dichter Remco Campert. Waarom kennen wij zo weinig van de helden die vochten en stierven voor de vrijheid in WO II?  Op 8 mei 1945 gaf nazi-Duitsland zich officieel over. In heel Europa barstten bevrijdingsfeesten los. Daarna bleef 8 mei lang een officiële feestdag, die bij ons werd afgeschaft in de jaren ’70.

Elders in Europa viert men op 8 mei wel nog het herstel van vrede, democratie en vrijheid. Ook de vrijheid van kunstenaars. Daarom nemen wij artiesten nu mee het voortouw om op 8 mei onze kwetsbare vrijheden opnieuw te eren en te vieren.

Wij wachten de beslissing over een nieuwe vrije dag niet af, maar beginnen nu al met onze feestelijke herdenking. In onze culturele huizen en verenigingen, en in zoveel mogelijk gemeenten. Met voorstellingen, concerten, interviews, debatten, documentaires … Over toen én nu. Want wat is herdenken waard, als we het niet ook durven hebben over vandaag?

KVS

Blijf op de hoogte ↯
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Door op verzenden te klikken, gaat u ermee akkoord uw e-mailadres te delen met Brussels 2030 en Mailchimp om updates en andere e-mails van Brussels 2030 te ontvangen. Gebruik de unsubscribe link in deze emails om u op elk moment af te melden.

Gegevens

Datum:
8 mei
Tijd:
20:00 - 22:15
Kosten:
€10
Site:
https://www.kvs.be/en/agenda/1036/KVS_Theatre_National/Free_on_8_May
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close