Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meet the Writer: Léonora Miano

20 mei 🕑 16:30 - 18:30

€10

« Alle Evenementen

Meet the Writer: Léonora Miano

Leonora Miano © Leonardo Cendamo (Hulton Archive)

Léonora Miano is de centrale literaire gast van het Afropolitan Festival, dat dit jaar afrofuturisme als thema heeft. Ze geldt als een van de belangrijkste literaire stemmen die met talloze prijzen werd bekroond, o.a. de Prix Goncourt des Lycéens. Miano is geboren en opgegroeid in Kameroen, heeft meer dan 20 jaar in Frankrijk gewoond en woont nu in Togo. Ze schrijft vanuit haar dubbele positie van racialisering en gender, waarmee ze de zekerheden van het westerse, feministische denken uitdaagt. 

Haar boeken snijden uiterst urgente thema’s aan. Confronterend is de roman Rouge impératrice (2019) die zich afspeelt in 2124. Europa is verwoest door ecologische rampen en op het Afrikaanse continent huizen de laatste gehate erfgenamen van de koloniën. In Stardust (2022) beschrijft ze hoe ze als 23-jarige moeder bij aankomst in Frankrijk noodgedwongen verbleef in een re-integratiecentrum.

Safia Kessas gaat in gesprek met deze scherpe schrijfster over de veelzijdigheid en het pertinente belang van haar oeuvre.

BOZAR

Blijf op de hoogte ↯
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Door op verzenden te klikken, gaat u ermee akkoord uw e-mailadres te delen met Brussels 2030 en Mailchimp om updates en andere e-mails van Brussels 2030 te ontvangen. Gebruik de unsubscribe link in deze emails om u op elk moment af te melden.

Gegevens

Datum:
20 mei
Tijd:
16:30 - 18:30
Kosten:
€10
Site:
https://www.kvs.be/en/agenda/1036/KVS_Theatre_National/Free_on_8_May
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close